Ancho Poblano Chili Paprika


Ez egy nagy méretű chili fajta. Közkedvelt az egyesült államokban és Mexicóban egyaránt. Az enyhén erős chilik közé tartozik, de tökéletesen használható a mexicói ételekhez.

A chili paprikák elérhetik a 15 cm hosszúságot, míg a növény akár 1 méter magasra is nőhet. Nagyon jól használható húsos, rizses és zöldséges ételekhez. Szüretelhető 75 nap elteltével az ültetéstől számítva. (Mexikóban előszerettél füstölik ezt a chili fajtát és ezt követően használják.)

Hőérzete: 3/10, Enyhe. 1000 SHU

Tipikus mexikói fajta enyhe meleggel. Fekete-zöldtől sötétvörösig érlelődik. A gyümölcsöket általában zöld színben használják.

poblano paprika grillezés – Fotó: wikimedia.com

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Padron magokat kb. 2 cm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 8-20 napon belül csíráznak (20 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Betakarítás júliustól októberig. Vágja a gyümölcsöt, ne tépje.

Elhelyezkedés: Napos, meleg helyen, védett helyen. Mély, laza, humuszos talaj. Tartsa elég nedvesen és rendszeresen trágyázzon.

.

Ancho Poblano Chili mag rendelés:

Ebay ár: 449 Ft (szállítás: 799 Ft)

http://ebay.us/tKxVCl

Amazon ár: 899 Ft (szállítás: 899 Ft)

https://amzn.to/3sGwDFG

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó


Érdekelhet

7 Thoughts to “Ancho Poblano Chili Paprika”

  1. […] a Poblano paprika termesztését, a Capsicum Annuum faj enyhe chili változatát. Természetesen mehet egy olyan csípős paprika, […]

  2. Uncomi

    Ti mihez használjátok ezt?

  3. Norman

    szeretem ezt a paprikát. hol találok több receptet hozzá?

  4. […] a chilit az eső okozta károktólA Poblano Chili és sok más paprika – erősen befelé hajlik, így az eső ide gyűlhet. Ez viszont […]

  5. […] hőegységek (SHU) lettek, amelyeket ma a paprika skálán látunk. Például egy csésze őrölt poblano paprika (SHU 1500) hozzávetőlegesen 1500 csésze vizet igényelne, hogy ne érződjen égő érzés a […]

  6. […] egy Ancho Paprikával – egy másik népszerű szárított chili, amely friss poblanókból készül , a chipotle […]

Leave a Comment