Black Pearl Chili: A kincset érdemes keresni


Amikor meghallja a Black Pearl (a Fekete Gyöngy), fantáziája könnyen megvadulhat: a Karib-tenger kalózai filmek hírhedt kincskereső hajójától kezdve a ritka ékszerekig, amelyek kitágítják szemüket mindazoknak, akik látják őket. És így van ez a Fekete Gyöngy chilivel is. Ez egy ékszer. Ez egy lenyűgöző díszpaprika – komolyan az egyik legszebb növény a bolygón – és a chili meglepően sok csípősséget is rejt.

Hogyan néz ki a Black Pearl paprika?

Kevés növény követelhet annyi szépséget, mint a Black Pearl paprika. Olyan, mint valami a gyerekek fantáziájából, éteri és váratlan. Úgy tűnik, hogy része kell lennie Hófehérke vagy Alice Csodaországban túlvilági díszletének.

A levelek a mély lilától az onyx fekete árnyalatig terjednek, a növény gyönyörű lila virágokat hoz. Maga a paprika apró, méretében közelebb áll a chiltepinhez vagy a pequin paprikához. Az éretlen Black Pearl onyx fekete színt kap, és az életkor előrehaladtával fülledt bíborvörösre változik.

Ehető a Black Pearl paprika?

Ne hagyja, hogy a „dísz” kifejezés ebben az esetben becsapja, ehető csípős paprika, csakúgy, mint minden jalapeno vagy cayenne paprika. Annyira lenyűgöző, hogy sokan csupán a látvány miatt termesztik. 

Mennyire erős chili paprika?

Ezek a csilik a Scoville-skálán körülbelül 10 000-30 000 SHU-ra esnek. Az éretlen onix fekete vagy mély lila chili általában ennek a skálának az alsó végén helyezkedik el, míg az érett bíbor piros paprika az elején van.

Ez a Black Pearl-t a közepesen erős chili paprika tartományba helyezhető, körülbelül 4–12-szer erősebb, mint egy jalapeno. A paprika skálán egyenlő a serrano paprikával és a tabasco-chilivel.

Maga a csípősség lassan múlik. Néhány chili esetében a csípősség gyorsan jelentkezik. Nem a Black Pearl chilinél. Felkúszik, hasonlóan a sokkal erősebb szellempaprikához. A kezdeti harapás enyhe citrusszerű ízt biztosít, de ezt egy percen belül fűszeresség követi. A csípősség néhány percen belül felcsúszik, és lassan kezd eloszlani.

Hol találhat Black Pearl paprikát?

Valószínűleg magának kell termeszteni. A helyi élelmiszerboltnál nem található egy ilyen díszes chilit. De a helyi kertészeti áruházban ezek a növények elérhetők a kertépítéshez. A Black Pearl paprika magokat online is meg lehet vásárolni.

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó


Érdekelhet

Leave a Comment