Carolina Reaper Chili Paprika

A Carolina Reaper chilinél több mint 2 millió scoville egységet mértek. Ez volt a legerősebb chili amivel 2017-ig találkozhattunk. Már két trónfosztó is van. A jenlegi rekorder a Pepper X névre hallgató chili paprika, de ez még nem kapható a kereskedelemben.

A Carolina Reaper Chili göndör és szabálytalan alakú, hegyes farokkal. Ha túl tudsz jutni az erején, akkor a chili édes, gyümölcsös ízű, méghozzá fahéjjal és csokoládéval, a legjobb. Nagyon óvatosan használják, mivel ezek komolyan erős paprikák. Négyszer erősebb, mint a Habanero, ezért a Jalapeno édes paprikának tűnik, a maga 2500-10 000 SHU-val.

Ahogy a mondás is tartja, minden jó dologra várni kell és sajnos ezekre a Szuper erős Carolina Reaper magvakra is várni kell, meglehetősen nehézkes a csíráztatás, türelemre van szükség. 6 vagy akár még több hétig is eltarthat a csírázás, és gondoskodni kell arról, hogy a vetőmag megfelelő mennyiségű vizet kapjon. Ha a túl itatott a vetőmag, a csírázás előtt rothadni kezd, és ha túl kevés vizet kap a mag nem fog csírázni. A magokat fűtött  helyen / üvegházba kell tartani, és állandó hőmérsékleten, 23-25 ​​° C-on kell tartani.

A magokat a szezon elején kell vetni, mivel a Carolina Reapernek sokáig tart a növekedési és termesztési időszaka. Állandó magas hőmérsékleten kell tartani ha lehet a belső részen.

A Carolina Reapernek szüksége lehet egy kis segítségre. A virágport kézzel kell beporozni és nem ritka, hogy az első virág leesik. Nem könnyű chili termesztés, de nagyszerű az igazán odaadó és tapasztalt kertészeknek és rajongóknak egyaránt!

Nagyon óvatosan kell kezelni, gyermekektől és a meggondolatlan személyektől elzárva tartandó!

A Carolina Reaper története

Ezt a chili-t 2013 augusztusában a “legerősebb a világon” címmel tüntették ki. Szerepelt már Guiness rekorder listáján is. A Carolina Repapre chilit a PuckerButt cég tenyésztette ki az Egyesült Államokban, Dél-Karolinában.

Carolina Reaper érdekesség

Hihetetlen! Elfogyasztási rekordja jelenleg alig több mint 12 másodperc.

Reaper paprika termesztése

A növény magassága elérheti az 1 métert, míg a chili paprikák 5 cm-t is Szüretelhető amikor a chili paprikák pirosra váltanak

Hőérzet: 1,800,000 – 2.200.000 SHU. Extrém erős

Kültéri ültetés: január – április
Érési idő: 120 nap
Kültéri szüretelés: augusztus – október

Carolina Reaper Chili – fotó: wikimedia

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Reaper magokat kb. 1 cm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 14-21 napon belül csíráznak (25–32 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Carolina Reaper Chili mag rendelés:

Friss Carolina Reaper vetőmag rendelhető a HungarianPeppers.com-on. 10 db Carolina Reaper mag 2.899 Ft. Kuponkód: TEFWL3 (-5%)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó

Érdekelhet

6 Thoughts to “Carolina Reaper Chili Paprika”

  1. […] a Cayenne Chili illetve a világ legerősebb paprikái, például a Habanero, a Carolina Reaper és az Scorpion! Vagyis bármilyen méretű, alakú és színű paprikát […]

  2. […] A Carolina Reaper chili termesztéséhez vetőmagokra lesz szükségünk. Reaper magokat ide kattintva rendelhet. […]

  3. […] chili magok csírázásának legjobb módját. Akár hihetetlenül csípős paprikát (például a Carolina Reaper), akár az enyhe paprikát (például a Padron paprika) termeszt a chili magjának […]

  4. Szili

    Ezek a Carolina Reaper magok csodálatosak voltak. Közel 100% -ban csírázott. A Carolina Reaper chili sokkal kisebb növény, és mint ilyen kevesebb chilit termelt. De szavamra, a chili, ami termett, nagyon jó volt, és olyan erős mint amire számítottam. Teleltettem ezeket a növényeket. Remélem, hogy életben maradnak, amikor márciusban újra ültetem őket. Érdemes ezeket megvásárolni. Kicsit tovább tart mire megérkezik, de megérte várni

  5. […] mint például a Trinidad Moruga Scorpion (1,2–2 millió Scoville hőegység) és a Carolina Reaper (1,4–2,2 millió SHU), az Orange Habanero chili valóban nagyon […]

  6. […] rendezve, hogy könnyebb legyen a keresett chili beazonosítása. A listában már szerepel a Carolina Reaper Chili Paprikát trónfosztó, új világrekorder is. a Pepper X Chili […]

Leave a Comment