Sweet Banana Chili Paprika

Az Édes banán chili hosszú, hengeres chili paprikákat hoz, amelyek egy ponton szűkülnek. Színe a sárgától a pirosig változik az érés függvényében.

Végső méretei: 18 cm hosszú, 4 cm széles. A növény 40 cm magasra nőhet. Nagyon jó a grillezéshez. Általában sárga színűen használják.

Ízvilága édeskés, lágy, és zamatos. Nevét arról kapta, hogy hasonlít egy a banánhoz a termésének alakja. Amerikában lett közismert, miután 1941-ben megválasztották a legjobb paprikának, és azóta is termesztik.

Hőérzete: Édes, Enyhe

SHU: 2.000 – 10.000 SHU

Sweet Banana Paprika – fotó: pixabay

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Sweet Banana magokat kb. 6 mm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 8-17 napon belül csíráznak (21–28 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Édes banán paprika – fotó: wikimedia

Sweet Banana Paprika mag rendelés:

Friss Banán Paprika vetőmag rendelhető a HungarianPeppers.com-on. 20 db Banán Paprika mag 499 Ft. Kuponkód: RFRKR3 (-5%)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó

Érdekelhet

3 Thoughts to “Sweet Banana Chili Paprika”

  1. […] a savanyú paprikát a szendvicseken, miért ne készítenéd el otthon? Ez a pácolt banánpaprika recept könnyen elkészíthető és meglepően gyors, különösen, ha a hangsúly az azonnali […]

  2. zsolti

    Nagyon szeretem ezt a fajta paprikát. Valóban nagyon édes, jól tölthető, pl. töltött paprika nagyon jó vele.

Leave a Comment