Trinidad Scorpion Chili Paprika

Ez a chili fajta az Extrém erős chili paprikák közé tartozik. Joggal, hiszen az  SHU skálán 1,4 milliós egységet mértek.

A növény egy nagyobb cserépben nevelve elérheti a 70 cm-es magasságot. Gyümölcsei pedig elérhetik a 4 cm-t. Érett állapotában a Trinidad Scorpion élénk piros színű.

A Red Trindad Scorpion chili vékony héjú fajta. Hosszú növekedési és csírázási időszakkal rendelkezik, ezért a szezon nagyon korai szakaszában már el kell vetni.

Mivel Extrém erős chiliről van szó, így erősen ajánlott a védőszemüveg és a kesztyű használata amikor felhasználja ezt a chilit.

Szüretelés: Ha a chili paprikák már élénk piros színűre váltanak, körülbelül 120 nappal az ültetést követően.

Méret: 70 cm magasra nőhet a növény és 4 cm-es paprikákat növeszt. Színe: piros

Hőérzete: 11/10, Extrém erős. 800.000 – 1,400,000 SHU értékkel rendelkezik.

Kültéri ültetés: január – április
Érési idő: 80 nap
Kültéri szüretelés: augusztus – október

Trinidad Scorpion Butch T Chili – fotó: wikimedia

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 3-4 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Trinidad magokat kb. 6 mm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 14-21 napon belül csíráznak (27–32 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Trinidad Scorpion Chili mag rendelés:

Friss Trinidad Scorpion vetőmag rendelhető a HungarianPeppers.com-on. 10 db Trinidad Scorpion mag 1.899 Ft. Kuponkód: PEFEW9 (-5%)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Trinidad Scorpion Chili Por:

https://amzn.to/2Y47QNy

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó

Érdekelhet

6 Thoughts to “Trinidad Scorpion Chili Paprika”

  1. […] Chili illetve a világ legerősebb paprikái, például a Habanero, a Carolina Reaper és az Scorpion! Vagyis bármilyen méretű, alakú és színű paprikát […]

  2. […] SHU-t érhet el). És összehasonlítva a világ egyik legerősebb paprikájával, mint például a Trinidad Moruga Scorpion (1,2–2 millió Scoville hőegység) és a Carolina Reaper (1,4–2,2 millió SHU), az Orange […]

  3. […] mint a Scotch Bonnet, és barack színű. Néha van egy kis skorpiófarkuk, mint a szuper erős Trinidad Moruga Scorpion nak, de gyakran egyszerűen “hagymás” az alja. A szín és a kerekség miatt egyesek […]

  4. […] Naga Viper Chili Paprika egy extrém chili fajta, ami a Trinidad Moruga Scorpion , Naga Morich és a szellem chili (Bhut Jolokia) keresztezésével jött […]

  5. […] a Naga Morich jobban megfelel az Infinity paprika (1 067 286 – 1 250 000 SHU) és a Trinidad Moruga Scorpion (1 200 000 – 2 000 000 […]

Leave a Comment